Heet van de naald – nieuws uit India

Hier volgt het meest recente nieuws uit Anaikatty:

  1. Er is helaas nog steeds geen geschikt gebouw gevonden voor de uitbreiding van het ARCC en het opstarten van de nieuwe cursussen Catering assistent en Technicus.Het nieuwe schooljaar is gestart op 1 juni 2016. De cursussen snit en naad, computer, onderhoud en herstel van gsm’s, gesproken Engels en levensvaardigheden worden voortgezet in hetzelfde  gebouwtje. Een groter en geschikt gebouw zou ten laatste eind augustus beschikbaar moeten zijn. Graag uw specifieke (financiële) steun hiervoor.

  2. Tijdens de bezoeken aan de adoptiedorpen neemt het team verschillende laptops mee om geïnteresseerden de beginselen van de computer aan te leren. Op die manier wil men de ouderen stimuleren om hun jongeren naar het ARCC te sturen voor verdere opleiding. Na lang overleg heeft het team besloten deze dienst in de dorpen aan te bieden.

    In elk dorp is immers televisie aanwezig en op die manier zijn de Irula’s toch op de hoogte dat er  computers en dergelijke bestaan. Het is belangrijk om hun jongeren hierin op te leiden, omdat zij er in de toekomst zeker mee te maken zullen krijgen.

  3. Op zaterdag 9 juli 2016 was er weer een medisch onderzoek specifiek voor de Irula’s in samenwerking met 3 ziekenhuizen uit de naburige stad Coimbatore. Het hele gebeuren kon georganiseerd worden dankzij Indische sponsoring. 85 Irula-mensen kregen een medische check-up. Mensen werden geholpen met tandverzorging, gynaecologische consultaties en algemeen gezondheidsonderzoek. Ze kregen vitaminepreparaten en pediatrische hulp voor hun kinderen.

    Medical camp 2016 foto 1.jpg

  4. Het medisch onderzoek werd plechtig geopend door de vice president en de departementsadviseur van het lokale bestuur. Ze hebben het team uitgenodigd om binnen een half jaar tot een jaar een grootschalig medisch onderzoek op te zetten voor een groter gebied in Anaikatty. We zijn heel blij met deze politieke erkenning en ondersteuning van de inspanningen van het ARCC-team.

ANAIKATTY RURAL COMMUNITY COLLEGE IS MEER DAN EEN SCHOOL, HET IS EEN GEMEENSCHAPSCENTRUM DAT ZICH INZET VOOR DE TOTALE BEVOLKING VAN ANAIKATTY!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s