Tweede golf in India … het ARCC was er klaar voor!

Op maandag 26 april kregen we het volgende bericht uit Anaikatty:

“As the second wave of corona is slashing India mercilessly and as lakhs of new covid cases red the charts everyday, there is a new kind of lockdown with restrictions imposed by the government. Educational Institutions including ARCC has had to go online again since the 20th of April 2021.

But we have been gettting ready for this for 2 weeks!

(“Terwijl de tweede coronagolf genadeloos op India inbeukt en elke dag opnieuw honderdduizenden nieuwe covid besmettingen de kaart rood inkleuren, heeft de regering een nieuw soort van lockdown afgeroepen. Onderwijsinstellingen en dus ook het ARCC, moesten terug overschakelen naar online lessen sinds 20 april. Maar dit hadden we zien aankomen en we hebben ons hier twee weken op voorbereid!”)

PRO-ACTIEF ARCC: alle teams slaan de handen in elkaar

Het ARCC team heeft zich met vereende krachten voorbereid op de tweede lockdown.

Het leerkrachtenteam heeft een verse lading nieuwe studenten voorbereid op online lessen. Deze studenten, afkomstig van de Irula leefgemeenschappen in Anaikatty hebben totaal geen idee van online network platforms en sommige van hen hebben ook geen smartphones. De studenten die wel een smartphone hebben, werden getraind om met Google Meet te werken. Andere lessen worden dan weer via Whatsapp video calls georganiseerd. Studenten zonder smartphone krijgen telefonisch les. De leerkracht kiest het platform voor zijn/haar online les, al naar gelang van de omstandigheden van de student en zijn/haar toegang tot het internet/smartphones. Nog andere studenten ontmoeten elkaar in kleine groepjes als ze in hetzelfde gebied wonen.

Ook de afdeling Group Work Station (GWS), onze business opleiding (‘Inkomen genereren’), heeft zich klaargemaakt om de productiematerialen thuis ter beschikking te stellen zodat de studenten van thuis uit kunnen werken. Dit opleidingsonderdeel is opgestart in januari 2020 – waarna het in maart 2020 stilgelegd werd owv de lockdown – maar dat sinds januari 2021 geïntegreerd is in het academisch programma van het ARCC. Meer over de GWS in een volgende blog.

Het Logistieke team zal tussen de verschillende teams pendelen terwijl de algemene co-ordinators van het ARCC zullen toezien op een vlotte werking en voor de trouble shooting zullen instaan.

Het administratieve team heeft elke vrijdag online vergadering waarin de problemen van de verschillende functionerende teams worden besproken, naar oplossingen gezocht en waarbij ook alle output gesuperviseerd wordt.

Een dikke pluim voor het voltallige ARCC team voor hun vooruitziendheid en professionele aanpak. Een unicum in Anaikatty!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s