ARCC in corona tijden

India is sinds 24 maart in volledige lockdown. Alle scholen en instituten zijn dicht, dus ook het ARCC heeft zijn deuren moeten sluiten. Anaikatty is hermetisch afgesloten. Gezien de beperkte medische voorzieningen in het gebied, zou een Covid-19 epidemie een enorme impact hebben. Gelukkig is er tot nu toe geen enkel geval gerapporteerd.

Al van in het begin van de lockdown zijn de leerkrachten van het ARCC overgeschakeld op online onderwijs. Het contact behouden is van cruciaal belang voor de continuïteit van de opleiding van de leerlingen. Om dit mogelijk te maken is Alwin, onze field coördinator, in elk dorp langs gegaan om na te gaan welke laptops of smartphones er ter beschikking waren. Al is er maar één smartphone in het hele dorp en moeten ze naar de top van de berg klimmen om ontvangst te hebben, de lessen gaan door. In het begin van de week wordt er een lesfilmpje gepost, nadien worden de studenten gecontacteerd voor een één-op-één sessie. We merken dat de investering van de afgelopen jaren in de netwerking met de dorpsgemeenschappen zijn vruchten afwerpt.

Twee van onze verpleegassistenten lopen nog steeds stage in het Bethany Hospital waar ze een Covid afdeling hebben opgezet voor het geval dit toch nodig zou worden. De overigen nemen hun taak als eerste hulp post op in hun lokale gemeenschap.

We zijn echt fier op ons team ter plaatse!

Het wordt een enorme uitdaging om te voorzien in voldoende financiële middelen voor het ARCC, omdat de geplande sponsor activiteiten niet konden en kunnen doorgaan. We hopen wel om in oktober ons tweejaarlijks benefietconcert te laten doorgaan. Alvast bedankt om ons te blijven steunen!

Online kookles via Whatsapp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s