Het ARCC is springlevend

Het laatste half jaar is het ARCC in een stroomversnelling geraakt. Na het plotse overlijden van directeur Nagaraj stond het team voor een grote uitdaging. Je vindt niet zo maar een gemotiveerde directeur die in een afgelegen gebied wil gaan wonen om daar fulltime sociaal werk te gaan doen. Bovendien was het takenpakket te groot geworden voor 1 persoon. Een nieuw werkconcept werd bedacht. Het ARCC werd opgesplitst in twee ‘faculteiten’: de academische en de ‘field training’ faculteit, met twee aparte coördinators. Mrs. Radhika zorgt voor het reilen en zeilen van de lessen in het ARCC gebouw, Mr. Anand Raj, nu opgevolgd door Mr. Alwin, start een mini training in afgelegen leefgemeenschappen (meestal computer initiatie met de laptop en basis snit-en-naad). De bedoeling is om op deze manier heel de streek ‘uit te kammen’ naar voortijdige schoolverlaters in het uitgestrekte Anaikatty gebied, en deze jonge mensen te stimuleren om naar het ARCC te komen voor verdere beroepsopleiding en het vinden van een stabiele job. Afgelopen zomer zijn we ter plaatse gaan kijken, en het resultaat mag er zijn. Een buitengewoon gemotiveerd leerkrachten- en ondersteunend team, studenten die afstand noch moeite schuwen om naar het ARCC af te zakken, en een groeiend aantal studenten dat een officieel erkend diploma haalt. Zie foto van de diploma uitreiking.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s