Het ARCC draait op volle toeren

Het ARCC heeft zijn eerste 5 jaar erop zitten en is nu een klein, maar volwaardig onderwijscentrum voor beroepsgericht tweedekans-onderwijs, dat op volle capaciteit draait!

U  herinnert zich allicht nog dat wij heel enthousiast terugkwamen van het werkbezoek begin maart 2017. Sindsdien kent het ARCC een vlucht als nooit tevoren. We zetten het voor u even op een rijtje.

Als eerste kwam er een nieuwe directeur, Mr. Nagaraj, die het management van het ARCC fulltime op zich genomen heeft en bovendien ook verantwoordelijk is voor alle lessen die met computertoepassingen te maken hebben. Hij woont permanent in Anaikatty vlakbij het ARCC.

Mr. Nagaraj stuurt een team aan van zeer (sociaal) gemotiveerde leerkrachten. Voor het ogenblik worden 11 cursussen gegeven en zijn er een 80tal actieve studenten die hieraan deelnemen. Een aantal van hen volgen verschillende cursussen, zodat we in totaal 150 inschrijvingen hebben. Al deze cursussen zijn zorgvuldig uitgekozen met het zicht op job-mogelijkheden in de omgeving of op het opstarten van een eigen zaak.

Wat kan je zoal studeren aan het ARCC?

=> Tailoring (Snit en Naad, Mode en Ontwerp)

=> Computer: Basis toepassingen (Office); Tally (boekhouden), DTP (Desktop Publishing); C,C++ (programmeertaal)

=> Communicatie/Engels mondeling

=> Mobile Phone Servicing (Onderhoud en herstel van mobiele telefoons)

=> Beauty Therapy (schoonheidsspecialist)

=> Life coping skills (weerbaarheidstraining)

=> Elektricien

=> Catering assistent

=> Field Computer Training. Een team bezoekt studenten in verder afgelegen leefgemeenschappen van de Irula om hen te leren werken met de gratis laptops die de regering ter beschikking heeft gesteld. Op termijn hoopt men dat deze jongvolwassenen naar het ARCC zullen komen om zich verder te bekwamen.

=> Verpleegassistent. Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met het Bethany Hospital Anaikatty, dat vlak tegenover het ARCC gelegen is.

We zijn heel blij met de voorlopige klaslokaatjes die onlangs bijgebouwd zijn op het platte dak van ons huidige ARCC gebouw, zodat er extra cursussen van start konden gaan (catering, elektricien, verpleegassistent). Het is een voorlopige oplossing, omdat er geen geschikt groter gebouw in de buurt te vinden is. De bouw van een eigen onderwijscentrum dringt zich op. We hebben een grond op het oog die geschikt is voor gedeeltelijke bio-landbouw (goed voor extra opleiding en inkomsten) en de voor de bouw van het definitieve ARCC centrum.

Voordat we hiermee kunnen beginnen, moeten we eerst onze jaarlijkse werkingskosten van €18.000 veilig stellen. Hiervoor zoeken we een 150tal mensen, die ons maandelijks willen sponsoren met een vast bedrag van €10 of 300 mensen met een vast bedrag van €5.

Dit is een fantastische uitdaging waarvoor we graag een beroep op u doen.
Als u zich aangesproken voelt, aarzel dan zeker niet ! Voor u een klein bedrag, voor hen een wereld van verschil. U kan uw bijdrage storten op het rekeningnummer BE41435919000110 (BIC KREDBEBB) van Tearfund België, met vermelding ‘Project Anaikatty, code 7006’. Giften vanaf 40 euro (op jaarbasis) zijn fiscaal aftrekbaar (U krijgt 45% terug).

Vertel over het ARCC aan al uw vrienden en kennissen en spoor hen aan om mee hun schouders onder dit kleine, maar betrouwbare project te zetten.

HET LUKT ALS WE HET SAMEN DOEN!

Alvast een warme dank u wel,

Geert en Leentje Jacob – Dreamz India Projecten vzw


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s