Adoptiedorpen

Adoptiedorp dorpshoofd geschenk.jpgHet is een grote uitdaging om een bevolking met een laag zelfbeeld te overtuigen om in de opleiding en vorming van hun jongeren te investeren. De Irula’s behoren tot de laagste klasse, leven in een vaak nog primitief stamverband en wonen verspreid over talloze dorpen en gehuchten in een moeilijk toegankelijk bergachtig gebied.

Het ARCC-team levert terzake ongelooflijke en vaak creatieve inspanningen. Het team gaat systematisch de dorpen en families in het Anaikatty-gebied bezoeken en maakt concrete afspraken met de dorpsraden of families. Zij noemen dat project ‘Life coping a hamlet’ (LCH), wat wij vrij vertaald het project ‘Adoptiedorpen’ noemen. Het ARCC engageert  zich voor materiële en morele ondersteuning, zoals onderricht in hygiëne , lichaamsverzorging, periodiek medisch onderzoek , sessies tandverzorging, praktische hygiënekits, schaarse en nuttige goederen (bv. dekens), advies op praktisch en emotioneel vlak …De dorpen of families van hun kant engageren zich om de eigen jongeren aan te moedigen een beroepsopleiding te gaan volgen en het project ‘Adoptiedorpen’ te propageren.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s